2012

Újabb Országos eTwinning siker

2012. október 19-én angolos diákjaink egy csoportja ismét részt vett az e-Twinning Magyarország versenyén, ahonnan az előkelő, országos 2. helyezéssel tértek haza.

Egy éves komoly előkészítő munka előzte meg a versenyt. Egy évig tartó közös munka, közös projekt 5 európai testvériskolával. 4. a osztályosaink a ”Faster, Higher, Stronger” Nemzetközi eTwinning projektben vettek részt, amelynek címe az Olimpiai Játékok mottója: „Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben”. A közös munkába bevonták intézményünk összes sportiskolását, akik sportosztályként különböző sport és sporthoz kapcsolódó feladatot végeztek el Csehország, Szlovákia, Málta, Lengyelország és Nagy-Britannia hasonló korú diákjaival. Testnevelés órákon havi rendszerességgel végeztek meghatározott gyakorlatokat vagy játékokat, Karsai Éva testnevelő tanárnő irányításával. Péter Ágnes angol tanárnő a kapcsolattartásban volt a segítségükre, hiszen a projekt közös nyelve az angol volt. Sok más érdekes feladat színesítette a felkészülési évet, motiválta a diákjainkat, melyek közül a legnépszerűbbek az olimpiai kabala készítése, és az olimpiai póló tervezése voltak.
Az éves együttműködés során a gyerekek elkészítettek egy 6 nyelvű sport szótárt, valamint büszkén mutatták be iskolánkat, városunkat és az iskolánkban zajló nagyobb eseményeket, például: az Egészség Napot, a Fut a Sulit, a Kőrösi Napi megnyitót és Gálát, a 2. a osztály vitamin napját és sorolhatnánk még tovább…

A közös munka során a testvériskolák diákjai megismerhették egykori olimpiai bajnokainkat. Megszerzett ismereteik elmélyítésében segítségükre voltak a színvonalas és színes Power Point bemutatók. A projekt tanév végén nemzeti minősítést kapott, ami előfeltétele volt az országos versenyen való részvételnek.
Az egy évig tartó közös gondolkodás eredményeként a gyerekek jártasságot szereztek az IKT eszközök tanulásban való használatában.  Fejlődött angol nyelvtudásuk, bővültek ismereteik az ötkarikás játékokról, az olimpikonokról, és az olimpiai eszme üzenetéről. A sokoldalú, folyamatos közös tevékenység növelte a résztvevők sport iránti érdeklődését, kitartását, hozzájárult a sportszerűség fontosságának megerősítéséhez, és elmélyítéséhez. S nem utolsó sorban megismerték és folyamatos kapcsolatot tartottak 5 ország diákjaival.

Alábbi tanulóink öregbítették iskolánk és városunk hírnevét az országos megmérettetésen szerzett 2. helyezéssel:
 
  1. Hodossy Petra 6. b, szóvivő
  2. Bódai Bence 5.a
  3. Dankó Péter 5.a
  4. Kóródi Gergő 5.a
  5. Kóródi Réka 5.a
  6. Kovács-Sipeki Cintia 5.a
  7. Pintér András 5.a
  8. Surányi Petra 5.a
  9. Tóth Gergő 5.a
  10. Vigh Diána 5.a
Gratulálunk!