2009.

eTwinning Magyarország verseny 
2009. május 22.

Május 22-én, az iskolánk először vett részt az eTwinning Magyarország versenyen, ami Budapesten a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban került megrendezésre.

"Európa az enyém, Európa a tiéd, Európa a miénk" című projektet mutattuk be, amit tavaly kezdtünk el 23 más európai iskolával együtt, ami ablakot nyitott Európára. Bemutattuk iskolánkat, városunkat, Magyarország gyöngyszemeit, Világörökség részeit, valamint foglalkoztunk környezetvédelemmel is. Továbbá az étkezési szokásokról, és az évszakokról készült Power Point prezentációk is a projekt részét képezték.

A munka során megtanultuk az információkat felkutatni, elemezni és bemutatni, csapatban dolgozni.A közös nyelvünk az angol, s ez által sokat fejlődött nyelvtudásunk, valamint megváltozott a nyelvtanuláshoz való viszonyunk.

A versenyre jelentkezni, csak a Nemzeti Minősített Projekt cím birtokába lehetett, így Magyarország öt legjobb projektje között volt a mi csapatunk is.

Az iskolánkat, főleg a nyolcadikos tanulókból álló eTwinning csapat képviselte: Bálint Kinga, Mundi Nikoletta, Cseresznyés Dorottya, Kiss Izabella, Kmety Kristóf, Legindi Kristóf, Rozner Tamás, valamint Péter Emese ötödik osztályos tanuló.

A csapatunk készített egy Power Point bemutatót a projektben végzett munkánkról, ezenkívül készültünk egy rövid műsorral, valamint készítettünk posztereket, plakátokat. A bemutató után a zsűri feltett néhány kérdést a projekttel kapcsolatosan, amire válaszoltunk. Nagy örömünkre a zsűri nekünk ítélte a második helyet és százezer forint utazási hozzájárulással koronázta meg.

A szervezők biztosítottak számunkra egy kisbuszt, nagyszerű volt a fogadtatás, ezenkívül minden résztvevő kapott egy tartalmas ajándékcsomagot. A szünetben állófogadáson vehettünk részt, megízlelhettük más európai országok ételeit is.

Fáradtan, de felemelő érzéssel tértünk vissza az iskolába, hiszen az iskolánk hírnevét öregbíthettük.