TOVÁBBI INFOMÁCIÓKÉRT KÉREM, VÁLASSZON A BALOLDALI MENÜK KÖZÜL!

PÁLYAORIENTÁCIÓS PORTÁL

Továbbtanulás - pályaválasztás

Pályaválasztási felelős: 

Szlobodnyikné Sas Ilona, az osztályfőnöki munkaközösség vezetője

Elérhetősége: szilona@dunakeszikorosi.hu

Fenyő Rita, felső tagozatos igazgatóhelyettes

Elérhetősége: 342-344/16-os mellék; frita@dunakeszikorosi.hu

 
Iskolánkban jól kialakult rendszere van a nyolcadikosok középiskolai beiskolázásának. 
  • Egyrészt szaktanáraink legjobb tudásuk szerint készítik föl a diákjainkat a központi írásbeli felvételire, fejlesztik azokat a kompetenciákat, amelyek a szóbelin való helytálláshoz szükségesek. Hetedik osztály második félévétől kínálunk előkészítő foglalkozásokat a felvételi vagy szintfelmérős tantárgyakhoz, melyek folytatódnak nyolcadik osztály első félévében. Az ismétlő, gyakorló, kompetencia fejlesztő plusz órák minden hetedikes vagy nyolcadikos tanulónk számára szabadon választható magyarból, matematikából és idegen nyelvekből.
  • Másrészt bemutatjuk a beiskolázás országos rendszerét, és lépésről lépésre segítjük a szülőket a pályaválasztással kapcsolatos teendőikben.
  • Hetedik osztály végén első ízben hívjuk a szülőket plyaválasztási szülői értekezletre, ahol megosztjuk velük az azévi beiskolázási tapasztalatokat (országos eredmények, iskolánk felvételi eredményei, iskolatípusok választásának megoszlása, stb.) és kiosztjuk a gyermekükkel kitöltött pályaorientációs felmérés eredményét.
  • Nyolcadik osztályban az első szólöi értekezletet a pályaválsztási felelős tartja, hogy ismertesse a szülőkkel a beiskolázás éves rendjét, a határidőket és lehetőségeket, valamint a családok kötelezettségeit. Októberben újabb pályaválasztási szülői értekezletre várjuk az érdeklődőket, ahol a környék középiskolái és azok vezetői mutatkoznak be személyesen.
  • Mindeközben megszervezzük, hogy tanulóinkkal együtt vegyünk részt a hagyományos Pest megyei Pályaválasztási Börzén, és folyamatosan tájékoztatjuk őket és szüleiket a további börzékről is középiskolaI nyílt napokról.
Tanácsokért forduljanak bizalommal gyermekük osztályfőnökéhez, vagy a pályaválasztási felelőshöz.