Könyvtár

Iskolai könyvtárunk vezetője: Maglai Andrea. Épületünk földszinti részén, az új építésű fronton, az ebédlő mögött találják meg az érdeklődők.

A könyvtárnak tagja lehet iskolánk valamennyi tanulója, szülői nyilatkozat ellenében, mely  nyomtatványt a könyvtárban kérhetik. Tanulóink két hétre kölcsönözhetik a könyveket, egyszerre pedig 2 könyv kivételét kérhetik.

Iskolai könyvtárunk állománya több mint tizenhatezer kötet. A betérők, kölcsönzők száma napi tíz és harminc fő között változik. A gyermek-és ifjúsági irodalom a könyvtár előterében található, kölcsönözhető.

A törzskölcsönzők főként alsó tagozatos kisdiákok, akik heti rendszerességgel olvasnak. A 2. d és 2. b  tanulói a leggyakoribb vendégek, majd a 2. a következik, de a többi alsós is szívesen keresi fel a könyvtárat. Nemcsak kölcsönözni lehet, hanem helyben is szívesen olvasnak diákjaink. Sokan keresik azokat a könyveket, melyeket a tanítójuk ajánlott.​ A 2014-2015-ös tanév első félévében az 1.a osztály tanulói látogatták a könyvtárt tanóra keretében.

A felső tagozatosok közül főként az ötödikesek kölcsönöznek. Sok tanulószobás is megfordul a könyvtárban, néhányan csak kötetlen beszélgetésre, helyben olvasásra. Vannak, akik leckeíráshoz kérnek útmutatást, segítséget. Néhányan a szakkörig, edzésig eltöltendő időben térnek be egy kis nyugalomra vágyva.

A könyvtár a kölcsönzésen kívül helyet ad: szakóráknak, a hittan foglalkozásokak, délutáni rendezvényeknek. Sokszor az iskolai műsorokra, vetélkedőkre is itt készülünk.
2014-ben ismét bekapcsolódtunk a városi könyvtár által szervezett "olvasó város" mozgalomba, melyen szinte minden osztályból részt vettek diákjaink, többen jutalomban is részesültek.

A Szalay Könyvkiadó kéthavonta új könyveket kínál kedvezménnyel, melyek megvásárlására a könyvtárban van lehetőség (kollégáknak, diákoknak,  szülőknek).
A kiadó interneten található teljes választéka megrendelhető a könyvtáros által, helyben átvehető a megadott időpontban, így nem kell szállítási költséget fizetni.
Főként kollégák élnek a lehetőséggel, de az iskola előterében elhelyezett plakátról, katalógusokból a szülők is mindig értesülnek az akciókról.