Sportos Példaképek Program

Szilágyi Áron olimpiai bajnok

2013. április 19.

Szilágyi Áron a 2012-es londoni olimpia vívó olimpiai bajnoka volt iskolánk vendége a Sportoló Példaképek Program keretében. Az olimpiai bajnokot Baranyai Éva tanítónő hívta meg. A sportoló köszöntésére a nyolcadikosok előadták a Kőrösi Gálára készült produkciójukat.
Szilágyi Áron életéről, a tanulás és a sport összeegyeztethetőségéről, olimpiai élményeiről beszélt a gyerekeknek kedvesen, szerényen és lenyűgözően, majd kérdésekre válaszolt és több száz diáknak dedikálta fotóját. 
 

Szentpéteri Viktor labdarúgó, 

a finn FC Lahti bajnoki bronzérmes kapusa (volt tanítványunk)

2013. január 24.

 
 

Lázár Bence és Szokol Zsolt az Újpest SC labdarúgói 

2012. november 15.

A Körösi Csoma Sándor Iskolában november 15-e nagy nap volt, ekkor látogatott el az Újpest labdarúgó csapatának két kitűnő játékosa, a 21 éves Lázár Bence, és a 22 éves Szokol Zsolt.
- Tavaly született meg az ötletem, hogy neves sportolókat kellene meghívni óráinkra – mondta Baranyai Éva testnevelő tanárnő. - Személyesenh találkozzanak, ismerjék meg a híres sportolókat. Járt már nálunk Kassai Viktor FIFA játékvezető, Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, szövetségi kapitány, a londoni olimpia ezüstérmes kajaknégyes tagjai. A magyar labdarúgás napja nap tiszteletére ma két újpesti labdarúgó érkezett. Jövőre Szilágyi Áron kardvívót szeretnénk meghívni. A 3/a osztályosoknak jutott az a dicsőség, hogy részt vehettek a mai játékos testnevelés órán. A foglalkozásból nem hiányoztak a tanórai elemek – mondta Baranyai Éva tanárnő. Péteri János kommunikációs munkatárs segített, ő készítette a felvételeket és tette fel az Újpest SC honlapjára. Péteri úr elmondta ez volt az első dunakeszi iskola, ahová eljöttek és szeretnék a labdarúgást népszerűsíteni a környező településeken is. Az óra után autogramgyűjtők vették körül a játékosokat, ajándékot kaptak a gyerekek és ők is saját készítésű ajándékaikat adták át. Szép és felejthetetlen óra volt.
(Solymosi, Dunakeszi Polgár 2012. december)
 

Olimpiai ezüstérmes férfi kajaknégyes: 

Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel

2012.

 

Storcz Botond 3-szoros olimpiai bajnok, 

a Kajak-kenu Szövetség elnöke

 
 

Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó-játékvezető

2011. november 25.