Válogatott kerettag Szobonya Boglárka!

2016.01.24 06:39

Örömmel és büszkeséggel hallottuk a hírt, hogy Szobonya Boglárka 7.c osztályos tanulónk bekerült a leány-gyermek röplabda válogatott csapatba, s ezzel részt vesz az első hivatalos gyermek korosztályú EB-re készülő válogatott felkészülésében.

Bogi édesapja írta le részletesen, hogyan is lett Bogi válogatott kerettag, s mit jelent ez röplabda pályafutásában.

"A Magyar Olimpiai Bizottság a Sport XXI. Program keretében 2015 májusában az országos mini kupán megkezdte a 2002-2003-as korosztályú játékosok kiválasztását, akik a program keretén belül a gyermek válogatott keretét fogják alkotni. Első körben az ország röplabda utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesületeiben versenyző több száz leány közül választották ki a 75 legrátermettebb gyermeket. Ennek a válogatásnak 2015 októberében, az őszi szünetben Kecskeméten volt az első kiválasztó edzőtábora, ahol a játékosok számot adhattak tudásukról, felkészültségükről. A három napos kecskeméti összetartáson négy edzésen bizonyíthatták rátermettségüket a jelöltek. Két alkalommal felméréseket végeztek, egy alkalommal labdás ügyességi feladatok szerepeltek a programban, egyszer pedig hat-hat elleni játékszituációkban tesztelték a lányokat. Az eredmények kiértékelése után a vezetőedző és a sportági referens kiválasztotta azt a 30 játékost, akik a Sport XXI. leány-gyermek válogatott keretét fogják alkotni. Számukra az első összetartó edzőtábor 2015 decemberében, a téli szünet első napjaiban került megrendezésre Gödöllőn. Ennek a 30-as válogatott keretnek a tagja lett Bogi, a legnagyobb örömünkre. Itt szintén három napon keresztül napi 2x2,5 órás edzéseken mutathatták meg a lányok, hogy megérdemelten vannak a legjobb 30-ban. Természetesen minden válogatott edzőtáborban nagyon komoly edzői munka folyik, video felvétel készül minden versenyző munkájáról, melyről egy több szakemberből álló gárda összehasonlítást, majd értékelést készít a szövetség számára. A decemberi edzőtábor kiértékelése alapján, érdeklődésemre azt a választ kaptam a vezető edzőtől, hogy Bogi eddigi munkáját, szorgalmát, fizikumát és korát (Ő a legfiatalabb a csapatban) figyelembe véve, hosszú távon terveznek vele! J

Ezt a válogatottat a 2017-ben a CEV által megrendezendő Európa Bajnokságon való részvételre készítik fel, melynek különlegessége, hogy ennek a korosztálynak soha nem rendeztek hivatalos Európa Bajnokságot, tehát ezzel történelmet írva Ők az elsők, akik képviselhetik Magyarországot egy ilyen világrendezvényen. Ezt megelőzően ez év nyarán rendezik Csehországban az ORV-t (Olimpiai Reménységek Versenye), ami egy nagyon komoly kvalifikációs versen az EB-re való kijutáshoz."

Szívből gartulálunk Boginak! További sportsikereket kívánunk!