Újabb eTwinning országos siker

2016.10.13 21:07
Október 13-án iskolánk 4.c osztályából kilenc tanuló részt vett a 2016. évi eTwinning Magyarországi Országos Versenyén, ahol nagy sikert arattak, II. helyezést értek el a Travel of Our Dreams című eTwinning projektjükkel. 
"Tavaly csatlakoztunk ehhez a projekthez, amiben négy országgal (Dánia, Törökország, Németország, Lengyelország) együtt dolgoztunk.
Mindig is keresem a lehetőséget arra, hogy hitelességet vigyek a tanításba és egy közös projektmunkával, külföldi diákokkal való kapcsolattartással érdekesebbé tegyem a nyelvtanulást. Gál Böbe néni nagy segítséget nyújtott ebben a munkában. 
A közös projektben a gyerekek először bemutatták az iskolánkat, majd magukról készítettek egy fotóalbumot. A feladatok között szerepelt egy út megtervezése, hogy a tanulók mit néznének meg, ha eljutnának álmaik városába. A választás öt városra esett: London, Párizs, Róma, Bécs és Salzburg. A diákok anyagokat gyűjtöttek, majd PowerPoint prezentációt készítettek a nevezetességeket bemutatva. A következő feladatban költségvetést készítettek, hogy mennyibe kerülne egy napjuk a kiszemelt városban. Képzeletbeli jegyeket készítettek, fantáziájukat és kreativitásukat használva. 
A projekt során megtapasztalták a csoportos és önálló munka előnyeit és hátrányait. Megtanulták elfogadni és értékelni egymás ötleteit, figyelni egymásra és örülni a közös munka sikerének. Felelősséget vállaltak a saját feladatukért. Hónapokon keresztül részt vettek minden mozzanatban, a tervezéstől a kivitelezésig. Végül, de nem utolsó sorban, megtanulták gyakorlatban alkalmazni az angol órákon tanultakat." - - mondta el tapasztalatait  Péter Ágnes tanárnő.
És nézzük kikre lehetünk büszkék:
Bettenbuk Botond
Kasza Bianka
Lehoczky Botond
Neszmélyi Fanni
Neszmélyi Balázs
Száraz Dorina
Szlivka Norbert
Torzsás Leila
Tóth Martin
 
Felkészítő tanárok: Gál Erzsébet és Péter Ágnes. Köszönjük Kovács Krisztina szülő segítségét!
Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez!