Mit kell vinni a felvételire?

2015.01.15 06:31

2015. január 17-én, szombaton 10 órakor kezdődnek a középiskolákba jelentkezők központi írásbeli felvételi vizsgái. Az írásbelire előzetesen kellett jelentkezni, megnevezve azt az intézményt, ahol a diák meg akarja írni a felvételit. (Dunakeszin a nyocadikosok a Radnóti Miklós Gimnáziumban, a negyedikesek a Fazekas Mihály Általános Iskolában írhatnak). A szervezők kérik, hogy kegkésőbb 9.30-ra érkezzenek a diákok a felvételire. A felvételi 2x45 perces lesz, magyar illetve matematikai feladatsorral.
A felvételire vinni kell a személyi azonosságot igazoló dokumentumot: többnyire a diákigazolványt, egyes iskolák kérhetik a személyi igazolványt is, illetve(2db) kék tollat, derékszögű vonalzót (egyeneset is), körzőt.  Más segédeszközök nem használhatóak!

Az írásbelit követően lehetőség nyílik a dolgozatokba való betekintésre. Ez intézményenként változó lehet, ezért érdeklődjenek, tájékozódjanak a középiskolák honlapjain. A helyi gimnázium ezzel kapcsolatos tájékoztatóit megtekinthetik itt.

Talán még érdemes az Oktatási Hivatal oldalán tájékozódni, a korábbi évek felvételi feladatlapjait áttekinteni, javítási útmutatójukat tanulmányozni itt.